برای تجربه بهتر ، مرورگر خود را به کروم، فایرفاکس، اوپرا یا اینترنت اکسپلولر تغییر دهید.

جزئیات وبلاگ

سیب زمینی potato

سیب زمینی potato

سیب زمینی potato
سیب زمینی potato

سیب زمینی potato عمده

قیمت خرید عمده , قیمت فروش عمده سیب زمینی potato

 

شما خریدار یا فروشنده عمده این کالا هستید؟

شما می توانید:

در جستجوی سایت عمده دار جهت جستجو کلیک کنید.

.

و یا اینکه

.

جهت ثبت آگهی کلیک و ثبت نام کنید

.

گیاهی یک ساله که به تیرهٔ سیب‌زمینیان تعلق دارد.این محصول ازلحاظ گیاه‌شناسی

از خانواده سولاناسه (Solanaceae) میباشد که گیاهان مهم دیگری مثل فلفل ،گوجه‌فرنگی

وبادنجان نیز در این خانواده، وجود دارند. ازنظر ساختار وشکل، این گیاه دارای برگ‌های مرکب

و بریده با گل‌های بنفش یا سفید است. میوهٔ آن کروی شکل ، کوچک، قرمز، سته است؛

ریشهٔ سطحی این گیاه مصرف خوراکی دارد  که دارای  اندوختهٔ  فراوانی ازنشاسته است.

پس از سه محصول ذرت، گندم و برنج چهارمین محصول کشاورزی کشت شده در جهان ،

سیب زمینی است. چین،  اوکراین، آلمان، لهستان ،روسیه، هند

و امریکا تولید کننده های عمده سیب زمینی در جهان هستند.

روشهای کشت سیب زمینی potato

سیب زمینی potato خوراکی در اصل قسمت غده مانند(tuber) گیاه سیب زمینی

در زیر خاک میباشد. دو نقش اصلی غده سیب زمینی ذخیره غذایی گیاه و

خاستگاه نسل بعدی سیب زمینی ها میباشد. این گیاه معمولاً بوسیله غده‌های بذری تکثیر می‌شود

از جمله روشهای دیگر تکثیر این گیاه میتوان به کشت سلول،

بذر حقیقی، جوانه، مریستم، بافت، اجزای غده، ، برگ یا برش‌های ساقه اشاره کرد.

انواع سیب زمینی potato

در سراسرجهان بیش ازهـزار گـونه سیـــب زمینی وجود دارد که هر کدام ازانواع

آن دارای کاربردهای خاص کشاورزی یا آشپزی هستند. گونه‌هاي مختلف این

گیاه عموماً با نام های اصلی «main crop»،معمولی «second early» و زودرس شناخته میشوند.

اسامی این گونه ها نشان میدهند که این سیب زمینی‌ها به چه فضایی نیاز دارند،

چه زمانی محصول میدهند، با چه فاصله‌اي از هم و چه موقعی از سال باید کاشته شوند.

نداشتن فضای کافی و همینطور احتمال آفت زدگی کمتر(بخاطر برداشت خیلی زود)

از دلایل عمده برای کاشت گونه‌هاي زودرس است . گونه اصلی فضای بیشتری از باغچه را نسبت

به انواع دیگر اشغال میکند، اما برای ذخیره و انبار کردن برترین گونه هست. هجده تا بیست

هفته بعد از کاشت ،معمولاً از تیر تا مهر ماه میتوان این گونه را برداشت کرد.  برداشت

گونه معمولی  شانزده تا هفده هفته بعد از کشت است . بهتر است از اوایل تیر تا شروع مرداد آن‌ها را برداشت کرد.

مراحل تولید سیب زمینی potato

این گیاه  علاوه بر اینکه باید در زمان مناسبی کشت شود ، برای رشد بهتر نیازمند

نور خورشید به میزان کافی و خاک مساعد  است . خاکی که کمی اسیدی باشد

بهترین نوع خاک برای رشد سیب زمینی است. مراحل کشت عبارتند از: آماده‌سازی

غده‌هاو القای جوانه زنی، کاشت سیب زمینی و برداشت آن

مرحله  اول :آماده‌سازی غده‌ها

به ترغیب سیب زمینی بذری به جوانه زدن قبل از کشت القای جوانه زنی یا

Chitting گفته میشود.آماده سازی غده ها تقریبا ۶ هفته قبل از نشاء کاری انجام میشود.

این کاررا با توجه به گرمی و سردی  آب و هوای منطقه کشت  از اواخر دی و یا اوایل

بهمن ماه شروع میکنند. از نظر ظاهری هر سیب زمینی بذری سر گرد و ضخیمی دارد

که حاوی چند چشم است. قسمت‌هاي غده مانند سیب زمینی را طوری در سینی یا

جعبه تخم مرغ قرار دهید که سر ضخیم آن در بالا‌ترین قسمت و در مقابل نور طبیعی زیادی قرار گیرد.

این جوانه ها زمانی آماده کاشت در بیرون می شوند که  اندازه ی آنها به 1.5 تا 2.5 سانتی متر برسند.

مرحله دوم:کاشت سیب زمینی potato

موقعی که خاک شروع به گرم شدن می کند،زمان کاشت سیب زمینی های جوانه زده است.

این کار معمولا از نیمه های اسفند ماه تا فروردین ماه صورت می پذیرد. برای شروع کار

شیاری به عمق 5/7 تا ۱۳ سانتی متر ایجاد کنید که اندازه این شیار بسته به نوع

سیب زمینی ها متفاوت است. قبل ازکاشت جوانه درون خاک ،یک لایه ی نازک

از کود نیز در شیارمورد نظر بریزید. گونه های زودرس را تقریبا در فاصله ای سی سانتی متری

از هم و با رعایت فاصله چهل تا پنجاه سانتی متری  بین ردیف ها بکارید.

در کاشت انواع  معمولی و اصلی باید فاصله سی و هشت سانتی متری

از هم و فاصله هفتاد و پنج سانتی متری  بین ردیف ها  رعایت شود. با دقت غده های

جوانه زده را بردارید ومواظب باشید  که جوانه ها نشکنند . غده ها را درون شیار کودپاشی شده

قرار دهید به طوری که جوانه ها به سمت بیرون باشند.بعد از اینکه روی سیب زمینی ها

را با خاک پوشاندید،هنگام ظاهر شدن جوانه ها یک تل خاک روی آنها بریزید  به گونه ای

که جوانه ها مدفون شوند. این کار باید در بازه ی زمانی معینی انجام شود.

مرحله سوم:برداشت سیب زمینی potato

زمان برداشت سیب زمینی های کاشته شده، بستگی به گونه ی آن دارد که از تیر ماه

تا شهریور قابل برداشت می باشند. سیب زمینی زودرس را معمولا زمانی که گل های آن باز شده است

و جوانه های گیاه  سبز هستند ،می توان برداشت کرد و به مصرف رساند. گونه های

معمولی و اصلی  را می توان مدت زمان  بیشتری درزیر خاک نگه داشت وبرای برداشت

تا شهریورماه فرصت  دارید. دو هفته قبل از برداشت سیب زمینی ،

برای ضخیم شدن پوست گیاه ،جوانه های روی خاک را ببرید . سیب زمینی

با پوست ضخیم درهنگام برداشت کمترآسیب می بیند وآماده برای انبار کردن

می شود. عمل خشک کردن اولین مرحله انبارداری  است که باید بلافاصله بعد از برداشت سیب زمینی انجام گیرد.

ترکیبات و ارزش غداییسیب زمینی potato

سیب زمینی از پرمصرفترین سبزیجات است و در تامین نیازهای تغذیه‌ای انسان نقش عمده ای دارد.

این سبزی غنی از انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی معدنی است. حاوی عنصرهای آهن،

کلسیم، منیزیم وپتاسیم بوده و ویتامین های ث و ب6 ، نیزدر آن یافت میشود. فیبر غذایی،

فلاونوئیدها، کارتنوئیدها، آنتی اکسیدانهای آنتوسیانین، نشاسته و کربوهیدراتهای پیچیده

از جمله ترکیبات دیگر موجود در این گیاه هستند.هر صد گرم سیب زمینی با پوست وآب

پز شده حدود 78 کیلو کالری انرژی دارد .این سبزی پرطرفدار حاوی 87/2 گرم پروتئین ،

3/3 گرم فیبر غذایی ،21/17گرم کربوهیدرات و 07/6 میلی گرم آهن میباشد .

خواص و فواید سیب زمینی potato

در صورت مصرف درست سیب زمینی ،این سبزی می تواند در پیشگیری و درمان

انواع مختلف  بیماری‌ها موثر باشد. از مزایای استفاده از سیب زمینی کمک به افزایش

و تامین انرژی سطح بدن است.وجود ویتامین 6B در سیب زمینی موجب سلامت

سیستم عصبی شده و عملکرد آن را بهبود میبخشد .مصرف این سبزی برای افزایش

یادگیری وتقویت حافظه  مفید است .منبع غنی از پتاسیم است و باعث کاهش

فشار خون میشود.در درمان بیماریهای روده و مشکلات مربوط به آن مثل یبوست

و اسهال کاربرد دارد و برای پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش مفید میباشد.مصرف

این سبزی به بهبود مشکلات معده کمک میکند .با کاهش کلسترول از بیماری های

قلبی پیشگیری میکند و موجب سلامت قلب میشود.منجر به درمان افسردگی و کاهش

استرس میشود و درمان کننده اختلالات خواب  و بی خوابی است.ترکیبات موجود

در این سبزی باعث تقویت ،شادابی و طراوت پوست میشود .

روشهای مصرف سیب زمینی :

مفیدترین و بهترین راه مصرف سیب زمینی مصرف آن بدون فراوری است. با کباب کردن

سیب زمینی  یا پختن آن در مایکرویو مواد مغذی کمتری در فرایند پخت از بین میرود

، بنابرین بهترین راه برای آماده کردن آن کباب کردن است. روش دیگر بخار پز کردن

این سبزی  است، که نسبت به آب پز کردن آن مزیت زیادی دارد، در حالت بخارپزمواد

مغذی کمتری از دست می‌رود.پوره سیب زمینی مشهورترین غذایی هست که از

سیب زمینی درست میشود.همچنین این سبزی را میتوان به صورت ورقه های نازک

که به اسم چیپس شناخته میشود یا به صورت برش های بلند باریک بصورت سرخ

شده مصرف کرد .این سبزی مصرف زیادی به عنوان مواد اولیه در تهیه انواع غذاها دارد .

 

 

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها

    بالا
    واتس آپ
    ارسال پیام